Сири сухі спінені «Сир Сушений Моцарела», «Сир Сушений Копчений Сулугуні», «Сир Сушений Гауда», «Сир Сушений Фітнес» виробництва ТОВ «ПРАЙМ СНЕК» (м. Харків) успішно пройшли екологічну сертифікацію, що підтверджено сертифікатом від 30.03.2017 № UA.08.002.461 та планову щорічну процедуру наглядання за сертифікованою продукцією.
Оцінювання здійснювалось за схемою згідно ISO 14024 на відповідність вимогам стандарту СОУ ОЕМ 08.002.35.069:2012 Продукти переробки м’яса та молока. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу.
Cири ТМ snEco виробляються за унікальною для України технологією мікрохвильової вакуумній сушці. При використанні цієї технології сири спінюються. В результаті виготовляється хрумкий снек із сиру, якій не потребує спеціальних умов для тривалого зберігання (6 міс.).
Принцип технології полягає у висушуванні сиру при температурі 30-40 градусів. Це є можливим завдяки властивостям води змінювати температуру кипіння в залежності від зовнішнього тиску. При наближенні показника тиску до вакууму, температура кипіння та інтенсивного випаровування води істотно знижується. Це дозволяє зберегти усі мікроелементи, вітаміни та поживні якості при дегідратації сиру.
Екологічна політика ТОВ «ПРАЙМ СНЕК» спрямована на системне поліпшення показників екологічної результативності виробництва у поєднанні з дотриманням вимог екологічних критеріїв щодо сировини і готової продукції.
Сучасне технологічне обладнання забезпечує високий показник енергоефективності процесу виробництва, замкнений цикл охолодження водою та відсутність викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Відходи паковання, інші відходи виробництва підлягають сортуванню та передачі спеціалізованим організаціям для подальшого використання у якості вторинної сировини.
Сири сухі спінені ТМ snEco виготовляються виключно тільки з натурального сиру. Ніяких консервантів, підсилювачів смаку, барвників та інших добавок. У сирах, які є сировиною для снеків, відсутні ГМО, рослинні жири (пальмова олія тощо) та трансжири. Молоко для виробництва сиру ТМ snEco відповідає вимогам екологічних критеріїв і не містить залишків антибіотиків та пестицидів. Постачається сировина виключно від перевірених постачальників з обов’язковим контролем якості. На виробництві запроваджено суворий контроль дотримання показників безпеки та системи управління безпечністю харчових продуктів згідно ISO 22000. Пакування готової продукції здійснюється у пакети з крафт-паперу виготовленого з переробленої сировини.
Детальніше про продукцію та виробництво на www.sneco.ua