Молочні продукти виробництва ТОВ «Гормолзавод» успішно пройшли повторну екологічну сертифікацію та наглядання за схемою згідно з ДСТУ ISO 14024:2018, підтвердивши відповідність вимогам СОУ ОЕМ 08.002.03.069:2020 Продукти переробляння молока та м’яса. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу. Вимоги і показники даного стандарту тотожні до вимог Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄC) № 1333/2008 від 16 грудня 2008 року про харчові добавки.
Підприємство, розташоване в м. Одеса розпочало виробництво молочної продукції під торгівельною маркою «Гормолзавод» у червні 2013 року. У 2015 році ТОВ «Гормолзавод» вперше отримав екологічний сертифікат, та в подальшому успішно пройшов три процедури повторної сертифікації та щорічні процедури нагладання (сертифікат №UA.08.002.414).
За ці дев’ять років асортимент сертифікованої продукції торгівельних марок «Гормолзавод» і «Млечний путь» істотно розширився, покращились організаційно – технологічні рішення на виробництві. Відбулись зміни дизайну пакування, розвивається дистриб'юторська мережа.
Як і раніше, на вимоги стандарту СОУ ОЕМ 08.002.03.069:2020, екологічно сертифікована молочна продукція не містить рослинних жирів, харчових добавок синтетичного походження (консервантів, барвників, підсилювачів смаку та аромату), а також ГМО, антибіотиків та не обробляється антибактеріальними препаратами.
Серед особливостей, що вигідно відрізняють продукцію ТОВ «Гормолзавод» серед іншої молочної продукції на ринку, можна перелічити:
Фермерське молоко класу «Екстра»
Щодня ГМЗ переробляє близько 15 тон свіжого молока (проти 600 кг/день у 2013 році), яке двічі на день постачається з ферми «Петродолинське» в Одеській області. На фермі утримується 700 голів дойного стада корів голштинскої породи, виведеної в Нідерландах. Порівняно зі звичайними породами, які дають 5-6 тисяч літрів молока на рік, корови голштинської породи дають до 10 тисяч л. Однак, ці тварини досить вибагливі, і для забезпечення високих надоїв необхідно підтримувати особливі умови утримання ( та збалансований раціон корів. На фермі встановлено автоматизоване німецьке обладнання, в т.ч. сучасні доїльні установки.
Використання методу «короткої пастеризації»
Цей спосіб дозволяє зберегти максимум корисних властивостей молока (на відміну від поширених стерилізації та ультрапастеризації, які разом з хвороботворними бактеріями знищують ще й корисну молочну мікрофлору).
Застосування термостатного способу виробництва
При такому способі сквашування сметани, кефіру та ряжанки відбувається прямо в упаковці (а не в резервуарі), тому згусток залишається цільним, продукт має більш щільну консистенцію та ніжний натуральний смак.
Фруктові наповнювачі/ джеми з низьким вмістом цукру
Для виробництва йогуртів з наповнювачами використовуються натуральні джеми з низьким вмістом цукру.
На підприємстві впроваджена та сертифікована система управління безпечністю харчових продуктів згідно з ISO 22000:2018.
Підприємство розробило і впровадило екологічну політику і на постійній основі вживає заходи по зменшенню викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та кількості утворюваних відходів, а також енергозберігаючі міроприємства.
Гормолзавод продовжує розвиватися, збільшувати виробничі потужності та розширювати асортимент, об’єднуючи сучасні технології з традиційною рецептурою виробництва молочної продукції.
Дізнатись більше про продукцію та виробництво ТОВ «Гормолзавод»: www.gormolzavod-odessa.com.ua.