М’ясні та м’ясорослинні консерви ТМ «Етнічні м’ясники», а також м'ясо, сало, м’ясні блоки, субпродукти виробництва ТОВ «Охтирка м’ясопродукт» успішно підтвердили свою натуральність та отримали право на позначення словом «натуральний» та застосування знаку марковання «Натуральний продукт» (сертифікат №UА.08.002.570).
Оцінювання здійснювалось на відповідність продукції критеріям до натуральних продуктів СОУ ОЕМ 08.02.03.008:2020 Натуральні продукти. Екологічні критерії та метод оцінювання життєвого циклу із врахуванням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» та ДСТУ ISO/TS 19657:2018 Продукти харчові та напої. Технічні критерії для визначення натуральності інгредієнтів (ISO/TS 19657:2017, IDT).
Сертифікована продукція не містить ГМО, харчові та технологічні добавки, ароматизатори. У технологічному процесі виробництва не застосовуються іонізуюче випромінювання та хімічна підготовка води. Виробник приділяє значну увагу вибору постачальників та здійснює свою діяльність притримуючись системного аналізу ризиків небезпечних чинників і контролю критичних точок.
Виробник має впроваджену та сертифіковану систему управління безпечністю харчових продуктів згідно з ДСТУ ISO 22000:2019.
Детальніше про вимоги та схему сертифікації за критеріями натуральності: www.naturproduct.org.ua.