Салати листові «Хрусткий айсберг», «Пікантна руккола», «Молодий шпинат» та салатні мікси «Средиземноморський смак», «Іспанський смак», «Французький смак», «Цезарь», «Легкий день», «VITA MIX» згідно ТУ У 10.8-32323946-001-2013 виробництва ТОВ «EВК-УКРАЇНА» успішно пройшли екологічну сертифікацію, що підтверджено сертифікатом від 26.04.2016 № UA.08.002.429.
ТОВ «ЕВК-УКРАЇНА» є сучасним підприємством, яке забезпечує управління життєвим циклом продукції на вхідному потоці – починаючи з контролю безпеки, якості та умов зберігання сировини і пакувальних матеріалів, і на вихідному потоці – закінчуючи відвантаженням готової продукції у торгові мережі. Підприємство контролює всі стадії технологічного процесу виробництва щодо безпеки продукції та екологічних аспектів. На підприємстві впроваджена та функціонує система управління безпечністю харчових продуктів згідно ДСТУ ISO 22000:2007.
Екологічна політика ТОВ «ЕВК-УКРАЇНА» спрямована на ресурсоефективність, поліпшення показників екологічної результативності виробництва у поєднанні із впровадженням екологічних критеріїв до відбору сировини, підвищенням рівня обізнаності персоналу з питань з довкілля та екологічних аспектів виробничої діяльності.
На виконання екологічної політики та її цілей, на підприємстві впроваджуються заходи, спрямовані на зменшення енергоємності технологічного процесу виробництва. Упровадженні протягом 2015-2016 рр. заходи дозволили скоротити показник енергоємності технологічного процесу виробництва на 30%. Відходи виробництва на підприємстві збираються та утилізуються згідно вимог чинного законодавства. На підприємстві утворюються відходи двох видів: органічні та побутові (пакувальна плівка, картонна тара). Органічні відходи передаються до фермерських господарств на корм тваринам. Відходи пакувальної плівки та картонної тари, – збираються, сортуються та передаються на переробку у якості вторинної сировини спеціалізованим підприємствам.
Сировина для виготовляння салатів та салатних міксів постачається компанією AGRIDEMUR MARKETING S.L (Італія) та не містить організми, у якому генетичний матеріал був змінений за допомогою штучних прийомів переносу генів, які не відбуваються у природних умовах (ГМО), що підтверджено результатами досліджень методом ПЛР (цільової послідовності П-35S та T-NOS згідно ДСТУ ISO 21569:2008). Аналіз зразків салатів листових підтверджує їх відповідність вищому товарному сорту за такими показниками:
- зовнішній вигляд (качани і розетки листків салатів цілі, здорові, свіжі, чисті, характерної форми і окраси; не досягши стадії утворення насіння, формування цвітоносів; з акуратно обрізаними коренями у підстави зовнішніх листків; без при знаків самозігрівання та зайвій зовнішньої вологості)
 - запах і присмак (без запаху та по стороннього присмаку;)
 - маса качана або розетки (відповідає шкалі калібрування).
 

Технологічні процеси та температурний режим при сушці дозволяють зберегти природну користь салатів у готовій до вжитку продукції, до складу якої не входять харчові домішки.
Поліпшені показники безпеки салатів і салатних міксів відповідають вимогам СОУ ОЕМ 08.002.03.005:2009 Салати листові. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу. Відповідність підтверджується протоколами досліджень ДУ «Харківський лабораторний центр Держсанепідслужби України» (акредитована згідно ДСТУ ISO/IEС 17025:2006), наприклад:
Найменування проб  | 
Показник  | 
Вимога згідно  | 
За результатами досліджень  | 
Метод дослідження згідно  | 
|
державних норм (НД)  | 
СОУ ОЕМ 08.002.03.045  | 
||||
Салатний мікс «Средиземноморський смак»  | 
Масової частки токсичних речовин, мг/кг:  | 
><  | 
><  | 
><  | 
><  | 
- свинцю  | 
≥ 0,4  | 
≥ 0,1  | 
> 0,005  | 
ГОСТ 31262-96  | 
|
- кадмію  | 
≥ 0,1  | 
≥ 0,05  | 
0,0  | 
ГОСТ 30178-96  | 
|
- міді  | 
≥ 10,0  | 
≥ 5,0  | 
Не знайдено  | 
ГОСТ 30178-96  | 
|
- цинку  | 
≥ 50,0  | 
≥ 25,0  | 
Не знайдено  | 
ГОСТ 30178-96  | 
|
- миш’яку  | 
≥ 0,2  | 
≥ 0,1  | 
>0,04  | 
ГОСТ 26930-86  | 
|
- ртуті  | 
≥ 0,03  | 
≥ 0,01  | 
> 0,005  | 
МВ 10.1-115-2005  | 
|
- пестициди (Децис)  | 
≥ 0,01  | 
згідно НД  | 
Не знайдено  | 
МВ 2273-80  | 
|
- пестициди (Актеллік)  | 
0,05  | 
  | 
Не знайдено  | 
  | 
|
Салатний мікс «Французький смак»  | 
Масової частки токсичних речовин, мг/кг:  | 
><  | 
><  | 
><  | 
><  | 
- пестициди (Децис)  | 
≥ 0,01  | 
  | 
Не знайдено  | 
МВ № 4344-87  | 
|
- пестициди (Актеллік)  | 
0,05  | 
  | 
Не знайдено  | 
МВ № 3222-85  | 
|
Забруднення радіонуклідами, Бк/кг:  | 
><  | 
><  | 
><  | 
><  | 
|
- 137Cs та  | 
≥ 30  | 
≥ 40  | 
> 0,95  | 
ГН 6.6.1.1-130-2006  | 
|
Фасування продукції здійснюється в плівку поліпропіленову, а потім в картонну тару. Пакувальний матеріал придатний для переробки. Споживча тара (пакування) може бути легко розділена на складові частини для подальшої переробки за доступними в Україні технологіями.

						




































































