ТОВ «АВК КОНФЕКШІНЕРІ» отримано екологічний сертифікат № UA.08.002.532 відносно виробів заморожених з м'яса рослинного: фаршу та котлети для бургера «Рублена».
Оцінювання продукції здійснювалось за схемою згідно з ISO 14024 на відповідність вимогам стандарту СОУ ОЕМ 08.002.03.052:2010 Продукти харчові спеціального дієтичного споживання, функціональні харчові продукти та дієтичні добавки. Екологічні критерії оцінювання життєвого циклу.
Стандарт розроблений у відповідності з принципами та структурою оцінювання життєвого циклу продукції згідно з ДСТУ ISO 14040.
Критерії стандарту охоплюють усі стадії життєвого циклу продукції і спрямовані на:
- зменшення навантаження на природні екосистеми;
- енергоефективність технологічного процесу виробництва;
- зменшення екологічних впливів у процесі виробництва;
- заборону на шкідливі технології обробляння сировини;
- заборону на вміст ГМО;
- натуральність сировини;
- зменшення вмісту токсичних елементів і питомої активності радіонуклідів у сировині та готової продукції (у порівнянні з вимогами державних норм);
- зменшення відходів виробництва та споживання.
Насьогодні, разом із актуальними дискусіями про клімат, перенавантаження Планети людством, обмеження природних ресурсів, збільшується кількість споживачів, які вживають вегетаріанську чи веганську їжу.
Збільшується попит на продукти рослинного походження, які вважаються більш здоровими, виходячи з того, що у м'яса багато шкідливих властивостей.
Рослинне м'ясо збагачує раціон прихильників здорового харчування, а також тих хто свідомо відмовився від споживання продуктів тваринного походження або для кого тваринний продукт протипоказаний через стан здоров'я, а потрібні незамінні амінокислоти, жири, білки, вуглеводи в такому ж співвідношенні, як і в м'ясі тваринного походження.
Заміна тваринного м’яса на рослинне дозволяє суттєво знизити навантаження на довкілля. Промислове скотарство генерує значну частку викидів CO2, потребує значні площі для випасу тварин, значних обсягів води для виробництва готового продукту, тощо. Наприклад, за різними оцінками, для виробництва 1 кг яловичини потрібно 16-25 тис. л води. Виробництво рослинного м'яса потребує на 90% менше енергії та спричиняє менше викидів СО2. За даними Федерального відомства з охорони навколишнього середовища Німеччини, вегетаріанське харчування поліпшило б кліматичний баланс в державі на душу населення приблизно на 600 кг CO2, що відповідало б економії CO2 на 30%.
Вироби з рослинного м’яса виробництва ТОВ «АВК КОНФЕКШІНЕРІ» виготовлені з натуральних складників. Продукція не містить штучних барвників, штучних ароматизаторів, консервантів, антибіотиків, метилцелюлози. Також продукція не містить ГМО.
Виробник здійснює ретельний відбір постачальників, а також контроль продукції, яку замовляє.
Екологічне спрямування діяльності ТОВ «АВК КОНФЕКШІНЕРІ» закріплене у визначеній компанією екологічній політиці. З метою підвищення ефективності роботи виробничих підрозділів підприємством впроваджуються заходи, спрямовані на підвищення рівня енергозбереження, зниження обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та концентрацій забруднюючих речовин в стічних водах, поводження з відходами, та ін.
Детальніше про вироби з рослинного м’яса виробництва ТОВ «АВК КОНФЕКШІНЕРІ» можна дізнатися на сайті компанії – www.dreameat.com.ua.